Начало Култура „Игра на тронове“ с най-много номинации за „Еми“

„Игра на тронове“ с най-много номинации за „Еми“

1133
Номинациите за 70-тите награди за телевизионно изкуство „Еми“ бяха обявени вчера. Сериалът, за който всички не спират да говорят през послед

Номинациите за 70-тите награди за телевизионно изкуство „Еми“ бяха обявени вчера. Сериалът, за който всички не спират да говорят през последните години, се оказа фаворит в най-много категории – 22.

След „Игра на тронове“ с по 21 номинации се наредиха сериалът „Западен свят“ и шоуто „Saturday Night Live“, пише  Cinefish. Netflix пък е първенец сред телевизионните компании с общо 112 номинации, следван от HBO (108) и NBC (78 номинации).

В категорията за най-добър драматичен сериал „Игра на тронове“ ще се конкурира с „Короната“, „Западен свят“, „Американците“, „Историята на прислужницата“, „Странни неща“ и „This Is Us“.

Сандра О стана първата азиатка, номинирана за главна женска роля в драматичен сериал. Питър Динклидж пък е със седма номинация за поддържащ актьор за ролята си на Тирион Ланистър в „Игра на тронове“, което е абсолютен рекорд в тази категория.

Церемонията по раздаване на наградите ще се проведе на 17 септември.

предишна статияЗвезда от „Сексът и градът“ се кандидатира за губернатор на Ню Йорк
следваща статияТв епизодите, които не пестят от бюджета