Начало Анализ Ивайло Дичев: Ясно е, че след Петър Илиев с ИТН не може...

Ивайло Дичев: Ясно е, че след Петър Илиев с ИТН не може да се работи

1394
Ивайло Дичев
на снимката: културният антрополог Ивайло Дичев
След Петър Илиев е ясно, че с ИТН просто не може да се работи. Какво следва? – написа във фейсбук културният антрополог Ивайло Дичев. Ето и цялата публикация:
След Петър Илиев е ясно, че с ИТН просто не може да се работи.
Какво следва?
Има някакъв шанс да го оттеглят заедно с правосъдния, но явно става дума за трайна нагласа.
После трети мандат, служебно правителство за половин до една година – ако мине, ще е добре, но ИТН може да се обидят и шансовете не са големи. Надяваме се на индивидуалния разум на отделни депутати от различни групи, които да предадат партийната линия, защото им е писнало да ги лашкат; надяваме се на „задкулисна“ игра с кворума.
Ако не, следват 3ти избори. И, макар че служебното ще продължи да рови, резултатът рискува да е сходен – може би малко назад ИТН, малко напред ГЕРБ и ДБ. Пак блокаж, пак мерене на мускули, пак вайкане на политолози.
И тогава идва най-трудното за преглъщане: някакъв тип успокояване на отношенията с ДПС и дори… с ГЕРБ. Намесва се по-активно бизнесът, натискат отвън. Политиците гарантират на някои хора, че няма да ги съдят, както става в Латинска Америка, само и само да тръгне работата, пращат ги някъде посланници.
(Не изключвам и чудеса, макар че Коледа е далеч).