времето

В петък отново ще бъде облачно и дъждовно, а в западните райони валежите ще бъдат значителни. Вятърът ще бъде слаб североизточен, с него ще нахлува студен въздух. В западните части на Предбалкана дъждът ще преминава в сняг.

Жълт код е обявен за 7 области в Западна България заради очаквани интензивни валежи от дъжд и сняг. Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, като в тези три области ще има значителни валежи, за денонощието сумарно 20-30 л/кв.м. В Предбалкана ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. Жълтият код е в сила и за София област, където също ще има значителни валежи, за денонощието сумарно 20-30 л/кв.м. В Стара планина и по проходите валежът ще е смесен, от дъжд и сняг, и ще има поледици. В областите София град, Пернишка и Кюстендилска за денонощието количеството на валежите ще е 20-35 л/кв.м.

Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, за София 3. Дневните температури ще бъдат в широки граници – от 2-3 градуса в северозападните райони до 14-15 градуса в крайните южни райони. За района на София максималната температура ще бъде 6 градуса, по Черноморието от 9 до 13 градуса, в Северна България около 5 градуса, в южна между 7 и 11 градуса, в югозападните райони до 12-13 градуса. В събота валежите и застудяването ще продължат.