Начало Любопитно Звездите, които отказаха легендарни роли, и съжаляват за това (СНИМКИ)

Звездите, които отказаха легендарни роли, и съжаляват за това (СНИМКИ)

2469
филми

Много филми биха били различни, ако бяха заснети с различни актьори. Често се случва даден талант да откаже някоя обещаваща роля – понякога заради конфликт в графика в ангажиментите му, понякога просто заради липса на интерес, пише Cinefish. В последствие някои от тях вероятно съжаляват за избора си.

Независимо дали това се дължи на липса на разбиране на сценария, както е видно в някои случаи от този списък, има много актьори, които са отхвърлили безразсъдно роли, които биха несъмнено променили траекториите на техните кариери. В крайна сметка е трудно да се определи дали са взели правилното решение, но за нас, зрителите, е забавно да си представим някои от най-известните роли в киното, изиграни от различни звезди…

Ема Уотсън – Бел 

Ема Уотсън - Бел

Младата актриса Ема Уотсън отхвърли ролята на Бел в хита „Ла Ла Ленд“ поради конфликт с графика на снимки на „Красавицата и звяра“, в който участва през 2017 г. И реално загуби един Оскар, заради това си решение. Това пък отново ни позволи да видим на екран Ема Стоун и Райън Гослинг.

Никълъс Кейдж – Ранди Робинсън

Никълъс Кейдж - Ранди Робинсън

Ник Кейдж отхвърлил главната роля в „Кечистът“, защото не бил съгласен с приемането на стероиди, показано във филма – важна част от историята на образа, в последствие изигран Мики Рурк. Актьорът получава „Златен глобус“ и е номиниран за „Оскар“ за най-добър актьор. И то съвсем заслужено!

Кейт Уинслет –  Виола де Лесепс

Кейт Уинслет -  Виола де Лесепс

Точно като в обрат в решителния момент на филм Кейт Уинслет се отказва в последния миг от ролята, която впоследствие отива при Гуинет Полтроу. Причината е, че тя иска да се съсредоточи върху работата си в независими филми. Но след години тя участва в пиеса на Шекспир – Хамлет, поставена на театрална сцена.

Джулия Робъртс – Лий Ан Туй

Джулия Робъртс - Лий Ан Туй

Сандра Бълок получи Оскар за най-добра актриса в този филм. Ролята преди това е била предложена на суперзвездата Джулия Робъртс. Тя се отказва да изиграе този образ и пропуска шанса да бъде най-добре платената актриса през 2009 г.

Сандра Бълок – Маги Фицджералд

Сандра Бълок - Маги Фицджералд

Добре че Сандра получава признанието като актриса малко по-късно, но преди „Сляпата страна“ на нея е предложено да изиграе главната роля в „Момиче за милиони“ на Клинт Истууд. Това е поредната роля, наградена с „Оскар“, която е отказана от друг актьор. Причината? Не е достатъчно основателна – конфликт с графика на снимки на „Мис таен агент 2“.

Том Круз — Едуард Ножиците

Том Круз — Едуард Ножиците

Том Круз отхвърлил ролята на Едуард Ножиците, защото Тим Бъртън, режисьорът на известната лента, отказал да направи на филма с по-щастлив край.

Гуинет Полтроу — Роуз 

Гуинет Полтроу — Роуз

Джеймс Камерън първоначално искал Гуинет Полтроу да изиграе Роуз, но актрисата отказала ролята си, след като прочела сценария, защото филмът ѝ се сторил твърде сантиментален. Освен това в онзи момент имала други проекти, които я интересували повече от „Титаник“. Така дала възможност на Кейт Уинслет да влезе в светлината на прожекторите.

Мат Деймън — Джейк Съли

Мат Деймън — Джейк Съли

На Деймън било предложено да играе ролята на Джейк Съли, но той трябвало да отхвърли предложението, тъй като имал ангажименти към други филми по същото време. Актьорът споделя, че все още съжалява, че е трябвало да откаже ролята.

Деми Мур — Кит 

Деми Мур — Кит

Деми Мур незабавно и без никакво обяснение отказала предложението да играе Кит Делука, най-добрата приятелка на Вивиан. В крайна сметка Лаура Сан Джакомо се оказва перфектният кандидат за ролята. Дали Деми съжалява – все още не е ясно…

Ал Пачино — Хан Соло

Ал Пачино — Хан Соло

Актьорът отказал да работи в първата част на „Междузвездни войни“, защото не разбирал добре сценария. За него било много сложно да играе главната роля, без да може да си обясни напълно сюжета, въпреки че смятал, че е ролята на Хан Соло ще му пасне добре. Много други актьори отхвърлили тази роля по същата причина. Като знаем, само Харисън Форд заложил на инстинкта си и спечелил…

Мел Гибсън— Максимус 

Мел Гибсън— Максимус

Режисьорът Ридли Скот искал Гибсън да играе Максимус, но актьорът отхвърлил ролята на римския гладиатор, защото смятал, че е твърде стар за нея. Тя, в крайна сметка, отива при Ръсел Кроу, който печели „Оскар“ за най-добър актьор благодарение на блестящото си изпълнение.