Тазгодишното издание на София хартиен арт фест 2022 се откри официално на 3 май от 18.00 часа с изложбата АРТ КНИГА, част от Биеналето за хартиено изкуство.

Неслучайно това е първата изложба от Биеналето за това издание. В историята на СХАФ тази изложба е показвана само два пъти. Това е рядък формат в хартиеното изкуство, свързан с колекционерски издания, които често надскачат представата за книга и навлизат в територията на обекти с елементи от книгата, като присъствие на типография, калиграфия или използване на материал от стари книги.

В двете предишни издания този формат бе показан в Централната сграда на Регионален исторически музей – София през 2015 и в Национален исторически музей през 2013. Изложбата заинтригува зрителите с необичайните си творчески хрумвания и настоящата експозиция остава вярна на тази тенденция.

Селекцията от избраните 32-ма автори от 14 държави ще представи различни тенденции в това изкуство.

Сред утвърдените автори в този раздел са имена като: Вилхелм Шрам – Австрия, Жозефин Таберт и Юта Бард – Германия, Лаура Бехар – Израел, Герда Рицман – Швейцария, Кенджи Сато – Япония, Маня Вапцарова и Веска Абад – България, София Нордман – Аржентина, Елиана Анхина – Бразилия и др.

предишна статияРеал (Мадрид) се класира за финала в Шампионската лига
следваща статияЕдна от зодиите да очаква неадекватни действия от половинката си