Начало Здраве Ето къде се крие еликсирът за вечната младост

Ето къде се крие еликсирът за вечната младост

1181
В центъра на изследванията на рака в Хайделберг беше проучен нов начин за забавяне на процеса на стареене. Германски лекари

В центъра на изследванията на рака в Хайделберг беше проучен нов начин за забавяне на процеса на стареене. Германски лекари решиха да експериментират с деактивирането на протеина TXNIP, който изпълнява важна функция при контролиране на продължителността на живота на хората и животните.

TXNIP нарушава баланса на активните форми на кислород и с големия си обем активира механизмът на стареене на организма. Освен това, активните форми на кислород са изключително важни от гледна точка на функционирането на имунната система. Проучванията показват, че: TXNIP блокира ензима TRX-1, който може да се справи с излишъка от реактивни кислородни видове.

Проведен е сравнителен анализ на състоянието на хората над 55 години и доброволците на възраст 20-25 години. Експерти обръщат внимание на Т-лимфоцити. Оказва се, че тези имунни клетки изолират повече TXNIP протеин в организма на възрастните хора. Учените все още не знаят колко безопасно е той да бъде изолиран.