Начало Водещи Ето кой автомобил бе обявен за най-разкошен в историята (СНИМКИ)

Ето кой автомобил бе обявен за най-разкошен в историята (СНИМКИ)

1064
Сподели

Рядък автомобил Bugatti бе признат за най-значителния и най-разкошeн автомобил на текущата година. Колата, която получи престижна награда и представлява короната на дизайнерската мисъл на марката, може да се види на изложба в Париж.

Елегантният Bugatti Type 57 SC Atlantic Coupe от 1936 г. бе удостоен с приза Best of the Best Award на специална церемония във френската столица, съобщава Automedia. Това означава, че в момента този конкретен модел е признат от всички реномирани експерти като един от най-ценните и значими автомобили в историята на индустрия. Колата стана победител в осемте най-значими състезания по света, което й позволи сериозно да задмине всички свои потенциални конкуренти.

През последните десетилетия Bugatti Type 57 SC Atlantic Coupe е постоянно в ръцете на различни колекционери. Първи си го купува прочутият ценител на редки автомобили Питър Уилямс. Търгът се състои през 1971 г. Тогава колата преминава в частни ръце за 59 хиляди долара.

В семейството на Уилямсън автомобилът остава до 2010 г., след което отново е изложена на търг. Новият щастлив собственик на колата става председателят на Walmart Роб Уолтън. Заради правото да вкара Bugatti Type 57 SC Atlantic Coupe в гаража си, той трябва да плати сериозната сума от 40 милиона долара.

В момента автомобилът е изложен за публиката в Париж. Всеки, който може да си позволи да влезе на събитието, може да му се наслади. През септември миналата година колата също така успя да посети автомобилното изложение в Лос Анджелис. Още тогава започнаха да й предсказват победата в престижния конкурс през 2018 г.

Връщайки се към историята на Bugatti Type 57 SC Atlantic Coupe, си заслужава да се отбележи, че колата е създадена въз основа на концепта Aérolithe. Той е проектиран лично от Жан Бугати през 1935 г. Конструирани са общо три такива автомобила, но до днес са оцелели само два екземпляра. Вторият принадлежи на прочутия американски моден дизайнер и колекционер на коли Ралф Лорън.

Коментари