Начало Водещи Ето какви ще са цените на винетките за 2024 г.

Ето какви ще са цените на винетките за 2024 г.

134
винетките, Варна
Снимката е илюстративна

През декември и първите дни на януари изтичат годишните винетки на автомобилите на хиляди български шофьори, напомня Pariteni.bg.

За 2024 година винетките остават на същите цени и могат да бъдат закупени онлайн. Годишната за лек автомобил е 87 лв., тримесечната – 48 лв., месечната – 27 лв., седмичната – 13 лв. и уикенд винетката – 9 лв.

Възможно е да се заплати 30 дни преди датата на активиране на новата винетка. При онлайн покупка винетката е автоматично регистрирана за получаване на известия за изтичане на валидност, а също и в случай на наложени компенсаторни такси за регистрационния номер поради изтекла винетка и така не се стига до налагане на глоби или натрупване на санкции.

Внимателно проверявайте въведените данни – регистрационен номер, държава на регистрация, емисионен клас и срок на валидност. При неправилно въведени данни и активирана електронна винетка, заплатените суми не подлежат на възстановяване.

Проверете на двете онлайн платформи – Vinetki.bg и на TollPass.bg, по регистрационен номер на автомобила до кога е валидна вашата, за да не бъдете изненадани неприятно от глоба заради изтекъл срок.

Още икономически новини – четете тук

предишна статияЗапочна посещението на турския президент Ердоган в Гърция
следваща статияПроф. Галунов: Заявката на ГЕРБ за повече власт ще предизвика напрежение при ротацията