Елтън Джон

Британският композитор, певец и пианист Елтън Джон отмени концерт във Флорида само няколко минути преди да започне, поради инфекциозно възпаление на ухото. Това съобщи „Индипендънт“.

Много фенове, които вече имат билети за „Амуей Хол“ в Орландо, бяха разочаровани.

Елтън Джон трябваше да участва във Флорида на американската етап от тригодишното си световно турне „Йелоу Брик Стрийт“, състоящо се от 300 концерта. Световното турне, което обхваща пет континента, започна на 8 септември в Пенсилвания и ще приключи през 2021 г. Музикантът подчерта преди това, че неговото прощално турне ще бъде добра възможност да „благодари на всички фенове по света и след това да каже сбогом“.

„Това не означава, че вече няма да творя“, продължи той, „Имах добър път. Искам да си тръгна с блясък“.

Джон мотивира решението си с желанието да прекарва повече време със семейството си – двамата си сина, които в края на маратона ще навършат 8 и 10 години.

„Моят живот се промени, приоритетите ми се промениха и сега за мен е важно моето семейство. Спирам с гастролите, но няма да спра да правя музика“, каза той.

Елтън Джон, който навърши 71 години през март, има 30 студийни албума в половин вековната си кариера, като е продал над 300 милиона копия. Според музикалното списание Ролинг Стоун той заема 49-то място в списъка на най-великите изпълнители. Сред наградите му са – пет статуетки „Грами“ и „Оскар“ за песента в анимацията „Цар Лъв“. През 1994 г. музикантът стана част от Залата на славата на рокендрола.

предишна статия„Турски поток“ – не слагаме ли тигана преди да хванем рибата?
следваща статияНовият филм за Робин Худ – пълен провал в боксофисите