Начало Здраве Едва ли сте чували за този източен сладко-кисел плод, а има магически...

Едва ли сте чували за този източен сладко-кисел плод, а има магически свойства

947

Тамариндските плодове произхождат от Азия и Африка и култивацията му се разпространява в още по-топли райони на Мексико, Шри Ланка и Индия. Тези плодове, освен уникалния им вкус, осигуряват безброй ползи за здравето, пише Zdrave.to.

Тамаринд е едновременно сладък и кисел плод. Известен е още като индийска фурма. Бори диабет, рак, косопад, подобрява зрението, здравето на сърцето, както и още много полезни свойства.

Обърнете внимание на следните причини защо трябва да започнете да го консумирате по-често:

Възпаление на съединителната тъкан и ставите – С напредването на стареенето се появява болка и възпаление вътре в съединителната тъкан. Благодарение на мощните противовъзпалителни и антибактериални свойства на тези плодове, които успокояват болката, плодовете от тамаринд защитават съединителната тъкан и предотвратяват инфекциите. Освен това те са богати на основни хранителни вещества, които повишават имунитета и детоксикират организма.

Подобрява зрението – Благодарение на високото съдържание на витамин А, плодовете от тамаринд подобряват зрението и в същото време намаляват риска от макулна дегенерация.

Лекува косопад – Тези плодове са едни от най-мощните естествени лекарства срещу косопад. Само ги варийте в малко вода, докато те омекнат. След това разтрийте сместа върху скалпа за няколко минути. След това го оставете да действа за 60 минути и изплакнете с хладка вода.

Лекува диабет – Регулира нивата на захарта в кръвта и лекува диабета ефективно.

Подобрява здравето на сърцето – Тези плодове са богати на важни витамини и минерали, които поддържат здравето на сърцето. В допълнение, тяхното високо съдържание на фибри контролира нивата на холестерола и предотвратява сърдечните заболявания.

Допълнителни ползи от потреблението на тамаринд:

Предотвратява на рак

Регулирайте нивата на холестерола

Помага при запек

Съдържа антисептични свойства

Овлажнява кожата

Елиминира тъмните пръстени на шията

Стимулира загубата на тегло

Потиска язви в устата

Успокоява болката

Подобрете храносмилането

Предотвратяване на храносмилателни проблеми

Лекува малария

Подобрява дихателната система

Подобрява нервната функция