Начало Любопитно Дори след 60 години в гараж Mercedes 300SL струва 1 млн. долара

Дори след 60 години в гараж Mercedes 300SL струва 1 млн. долара

857
Водещият на популярното тв шоу The Barn Find Hunter Том Котър хвърли бомбата на сезона, след като представи един Mercedes 300SL, престоял 60 години в гараж

Водещият на популярното тв шоу The Barn Find Hunter Том Котър хвърли бомбата на сезона, след като представи един Mercedes 300SL, престоял 60 години в гараж. Оказа се, че този автомобил е 43-ят поред от производствената серия на легендарния модел 300SL и е произведен през 1954 г.

Според различни експерти, след като този рядък екземпляр бъде напълно възстановен, цената му ще е около 1 милион долара, пише Automedia.

Оказа се, че организаторът на Конкурса за елегантност на остров Амелия Бил Уорнър познава собственика на автомобила и той допълни, че в средата на 50-те години е била свалена оригиналната боя на колата, нанесен е грунд върху каросерията, но автомобилът така и не е боядисан отново.

В момента колата е с всички свои оригинални детайли, включително цялата каросерия, всички стъкла и огледала, целият интериор, гумените уплътнения на вратите и т.н, чак до гумите. Единственото по-сериозно изпитание пред бъдещия собственик на този красив Mercedes ще е реставрацията, която няма да е евтина, както и продължителността й, като се очаква тя да продължи около 2 години.