Начало Култура „Джурасик свят: Рухналото кралство“ е новият шампион в боксофиса

„Джурасик свят: Рухналото кралство“ е новият шампион в боксофиса

961

След като стартира ударно преди две седмици по света, „Джурасик свят: Рухналото кралство“ превзе и американския боксофис. Никой не очакваше филмът да счупи рекордите, както се случи преди три години с първия „Джурасик свят“, но резултатите му са впечатляващи.

Новият хит дебютира със 150 милиона долара, което е само 28 % по-малко от оригинала. Това е втори резултат в историята на „Юнивърсал“, след рекордите от 2015 г. Така филмът с Крис Прат успя да изпревари един от най-големите хитове на студиото „Бързи и яростни 7“ (147,1 милиона).

Новият „Джурасик свят“ продължава да се радва на огромен интерес в останалата част от света. До момента той е спечелил 561,5 милиона, като най-голяма част от тях са от Китай (202,6 милиона).

Бившият шампион „Феноменалните 2“ остана на второ място с 80,9 милиона долара. Само за 10 дни на екран новият хит на „Пиксар“ е спечелил 350,2 милиона и така се нарежда на четвърто място сред касовите шампиони на студиото, изпреварвайки „Търсенето на Немо“ (339,7 милиона). Преди него за момента са единствено „Търсенето на Дори“ (486,2 милиона), „Играта на играчките 3“ (415 милиона) и „Отвътре навън“ (356,4 милиона).