Начало Водещи Джони Деп посети болни от рак деца в Париж в образа на...

Джони Деп посети болни от рак деца в Париж в образа на Джак Спароу

1812
Джак Спароу

Американският актьор Джони Деп, в образа на капитан Джак Спароу от сагата „Карибски пирати“, посети пациенти в детското онкологично отделение на института „Кюри“, предаде ТАСС.

„В четвъртък (27 декември) Джак Спароу, най-известният от всички пирати, неочаквано посети децата и възрастните в нашето педиатрично отделение“, се казва в изявлението на онкологичния център като отбелязват, че посещението на Деп е „прекрасен подарък“ два дни преди Нова година, както за младите пациенти, така и за техните родители, а също и за лекарите от онкологичния център.

Деп е активно ангажиран с кампании за благотворителност, но сумата на неговите дарения не се афишира. Той е сътрудник на международната фондация „Пожелай си нещо“, която помага в изпълнение на желанията на смъртно болни деца и многократно е посещавал детски болници в различни страни в образа на Джак Спароу.

Известно е също, че през 2014 г. по време на снимките на фантастичния трилър „Превъзходство“ той е убедил екипа на филма да покани двама бездомници като актьори, с които случайно се е запознал.