Начало Водещи Джони Деп наелектризира Берлинале

Джони Деп наелектризира Берлинале

1801
Джони Деп

Продуцент и изпълняващ главната роля във филма „Минамата”, представен извън конкурсната програма, Джони Деп бе голямата американска звезда от втория ден на 70-то издание на Берлинале, разказва „Пари мач“.

Как да разпознаем една звезда? Може би по уникалния начин по който приковава всички погледи и подхранва всички теми на разговор. Напоследък рядко се появява на екран, а следователно и на филмови премиери, Джони Деп бе в Берлин, петък, за представянето на „Минамата“, разследващ филм на Андрю Левитас, който се връща към опустошенията от живачното замърсяване, което се случва в Япония през 50-те и 60-те години.

В този филм, който той и продуцира, вечният Джак Спароу се превъплъщава в легендарния американски фотожурналист Уилям Юджийн Смит, който през 1971 г. ще пътува до Страната на изгряващото слънце, за да направи снимки, които ще шокират и предупредят света за една от най-големите екологични катастрофи в историята на човечеството. Голямата тълпа следеше всяка негова изява, първо на пресконференцията сутринта, а след това вечерта по време на официалното представяне на филма във великолепната Фридрихщадпалас.

Този втори ден на 70-ия Берлински фестивал също беляза началото на съревнованието. Ако трилърът „Натрапникът“ на аржентинската режисьорка Наталия Мета не развълнува, изпълнението на италианския актьор Елио Джермано в „Скрита самота“ на Джорджо Дирити, получи единодушни похвали. Актьорът, който вече бе награден в Кан за „Нашият живот“, съживява образа на италианския художник и скулптор Антонио Лигабуе, страдащ от психично заболяване и ако филмът е неравномерен – великолепен, когато вписва историята в италианската провинция, и повтарящ нейното въздействие върху лудостта на художника – Елио Джермано е невероятен в ролята, придавайки голяма човечност на героя си.