Начало Свят Джокович: Това е едно от най-великите постижения в кариерата ми

Джокович: Това е едно от най-великите постижения в кариерата ми

877
jokovich
Новак Джокович

Световният номер 1 Новак Джокович определи триумфа си на Ролан Гарос като едно от трите най-велики постижения в професионалната си тенис кариера. Вчера сърбинът обърна Стефанос Циципас от Гърция от 0-2 до 3-2, за да спечели Откритото първенство на Франция за втори път в кариерата си.

„Изключително щастлив и горд съм от това постижение. Да съм част от историята на спорта, който обичам с цялото си сърце, е нещо много вдъхновяващо и изпълващо за мен. Няма как да съм по-щастлив от сценария на събитията в последните 48 часа. Това е едно от трите най-велики постижения в кариерата ми. Минах през битка четири часа и половина с Рафа на неговия корт, след което не тренирах, а само се опитах да презаредя батериите и проведоха още една битка четири часа и половина с Циципас“, сподели Джокович след успеха.

Джокера вече има 19 титли от Големия шлем и не скри амбициите си да спечели и четирите турнира от Шлема през 2021 година. „Всичко е възможно, през кариерата си постигнах някои неща, които много хора мислеха, че е невъзможно да постигна. Ще се насладя на тази победа и ще мисля за Уимбълдън след няколко дни. Нямам проблем да кажа, че ще се боря за титлата на Уимбълдън. Разбира се, че е така, през последните години имах голям успех там, спечели титлата през 2018 и 2019. Надявам се да продължа серията“, каза той.

предишна статияМачовете на Евро 2020 днес
следваща статияЯжте повече череши