Начало Спорт Гришо: Време ми е да спечеля турнир от Големия шлем

Гришо: Време ми е да спечеля турнир от Големия шлем

1221
Пекин

Най-добрият български тенисист Григор Димитров смята, чее е време да вдигне титла от Големия Шлем. В началото на новата година българинът започва похода си към защита на трофея в Бризбейн, където ще стартира срещу Джон Милман или квалификант. На брифинг преди старта на турнира в Австралия нашето момче разкри какви са очакванията му за 2018.

„Бях наистина развълнуван след този край на изминалия сезон. Имах нужда да си почина по най-добрия начин. Физически се чувствах добре, което е добър знак. Психологически бях изтощен. Починах си пет-шест дни и след това бавно се насочих рутинните си работни задължения. Поставил съм си по-високи цели за следващата година“, обясни хасковлията.

„Засега ситуацията около мен изглежда добре. Три седмици тренирахме здраво. Търся отново своя ритъм – това е главната цел пред мен. Най-сериозната цел е да спечеля титла от Големия шлем. Доказал съм през годините, че мога да играя силни мачове срещу най-добрите, на топ кортовете. Следващата стъпка е да го направя в рамките на две седмици. Вярвам, че мога. В началото на всяка една година се опитвам да смаля малко очакванията си. Като цяло до момента всичко се развива чудесно – здрав съм. Ако върша правилните неща, резултатите ще дойдат“, каза Димитров.

„Не очаквах случилото се през миналия сезон. Сега трябва да намеря своя баланс. Рано или късно нещата ще се получат. След загубата от Надал в Австралия ми беше тежко, защото усещах, че мога да премина тази бариера и да достигна първия си финал в Големия шлем. Ето, че след това ситуацията се разви страхотно за мен. Сега трябва да намеря своя баланс. Рано или късно нещата ще се получат“, завърши изказването си Григор.