Начало Водещи Главчев: Ако Радев не се съобрази с предложенията ми, отговорността е негова

Главчев: Ако Радев не се съобрази с предложенията ми, отговорността е негова

59
Главчев: Ако Радев не се съобрази с предложенията ми, отговорността е негова


Отговорността за министрите, които предлагам, е изцяло моя и съм я поел. Ако има някакви други виждания, този, който осуети предложените от мен министри, той ще поеме отговорност, коментира служебният премиер Димитър Главчев.

По думите му, ако президентът Радев не се съобрази с предложенията му за министри, отговорността отива при държавния глава.

„Готов съм на диалог по всяко време с президента, какъвто съм провеждал и досега. Отговорността за министрите, които предлагам, е изцяло моя. Ако има някакви други виждания по въпроса този, който осуети предложените от мен министри, той ще поеме отговорност за това, което се случва. Иначе към момента и по Конституция отговорността е изцяло на служебния министър-председател. Както виждате, всички бягат от отговорност, аз съм я поел, взимайки мандата“, посочи още Главчев.

Министър-председателят Димитър Главчев е на извънредното заседание на Европейския съвет на 17 и 18 април в Брюксел. Това е първото му официално посещение извън страната откакто служебният кабинет встъпи в длъжност.

Държавните и правителствените ръководители обсъждат новия пакт за европейската конкурентоспособност, отношенията ЕС – Турция, ситуацията в Украйна и в Близкия Изток.

Още новини от деня – четете тук