Начало Свят В Twitter увеличиха символите за писане от 140 на 280

В Twitter увеличиха символите за писане от 140 на 280

948

След като през септември стана ясно, че Twitter тества опцията за увеличаване на броя символи от 140 на 280, от 23:00 часа снощи тя вече е факт за потребителите на микроблогинг платформата. Един от първите възползвали се от новата услуга бе президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е на обиколка в Азия.
Компанията иска да даде по-голяма свобода на изразяване, но все пак държи да запази краткостта и яснотата на изказа, които са характерни за нея, коментират от Httpool Bulgaria, официалния партньор на Twitter за реклама в България.

280-те символа вече са достъпни за всички в мрежата.

Единствено в Китай, Южна Корея и Япония броят символи остава 140, тъй като там никога не е имало проблем с изразяването в рамките на ограничението заради спецификата на езиците.

В рамките на първите дни от теста много потребители искаха да изпробват новата функционалност и туитваха в рамките на пълните разрешени 280 символа. 95% от потребителите на социалната мрежа не можеха да повторят това, ето защо за мнозина беше важно да се изразят максимално дълго. Скоро обаче проблемът беше решен, а туитването вече стана по-лесно при ползването на над доскоро достъпните 140 символа.

Същевременно хората продължиха да туитват предимно по-кратки туитове, запазвайки краткостта на изказа. От Httpool Bulgaria посочват, че в миналото 9 на сто от туитовете на английски език са се сблъсквали с лимита от 140 символа. Всичко това изискваше повече време за редакция, а често и до отказ от споделяне в социалната мрежа. Сега компанията се опитва да избегне това, като спести времето за редакция и насърчи потребителите да споделят повече. Новата функционалност води и до по-бързо туитване и коментиране в реално време.

Ходът на социалната мрежа е изключително важен, тъй като идва на фона на огромната конкуренция от страна на Facebook, на предизвикателствата за привличане на нови потребители и опасенията на инвеститорите през предходните тримесечия. През последния отчетен период обаче компанията даде признаци за живот, като се оказа, че леките промени, които прави, вече дават резултат.