Мечка

Министерството на природните ресурси на Руската федерация е съставило списък с животни, за които предлага да се забрани да бъдат отглеждани като домашни любимци.

Сред тях са големи котки, паяци, скорпиони и морски бозайници. Това е посочено в съответната проекторезолюция, публикувана на уебсайта на правителството, съобщи в. „Независимая газета“.

Според министерството списъкът е в допълнение към закона за жестоко отношение към животните, приет миналия декември.

„Целта на приемането на това постановление на правителството на Руската федерация е да се състави списък на забранените за притежаване животни. В момента в домашни условия, извън традиционните домашни животни, има много видове диви животни, включително екзотични, внесени на територията на Руската федерация“, се казва в изявлението.

Според документа списъкът на забранените за отглеждане животни ще включва големи хищни животни (тежащи повече от 20 кг. като възрастни), включително представители на мечките и големите котки; отровни животни, които са опасни за хората (отровни паяци, скорпиони); както и морските бозайници и големите животни, за които ще е трудно да се създадат приемливи условия за живот.