Сподели

Тази сутрин валежите в Западна България ще спират и облачността от запад ще се разкъсва и намалява. Над Източна България ще е предимно облачно с валежи от дъжд, които вечерта ще спрат. В източните и южните райони ще духа силен юг-югозападен вятър. В западната и централна част от Дунавската равнина ще е почти тихо, сутринта ще се образуват мъгли и там дневните температури ще останат по-ниски. В останалата част от страната максималните ще са предимно между 10° и 15°.

В планините на Западна България сутринта валежите, предимно от сняг, ще спират, облачността ще се разкъса, но ще се задържи значителна. В планините на изток ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен, в Източна Стара планина, Странджа-Сакар и Източните Родопи – силен до бурен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

По Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, на места около и след обяд ще са интензивни. Ще духа силен юг-югозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максимални температури на въздуха между 11° и 15°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Коментари