Начало Здраве Внимание! Ето за какво алармира липсата на апетит

Внимание! Ето за какво алармира липсата на апетит

1320
Имате ли липса на апетит? Това е нормално по време на боледуване, но каква е причината в други случаи? Ако не сте гладни, значи имате

Имате ли липса на апетит? Това е нормално по време на боледуване, но каква е причината в други случаи? Ако не сте гладни, значи имате някакъв проблем в тялото, който трябва да разрешите.

Няма да ви стане нищо, ако не ядете един ден, но когато става въпрос за повече, вече е притеснително за вашето здраве, пише tialoto.

Ето ги най-честите причини за липса на апетит:

Безпокойство

На първо място в списъка. Когато човек е притеснен поради различни обстоятелства, не се храни пълноценно и лесно отслабва. От друга страна е леснораздразним, губи концентрация и трудно изпълнява дейностите на работното място.

Инфекции в устата

Те също могат да нарушат нормалния режим на хранене. Афтите и други видове инфекции в устната кухина са съпроводени с болка, която се увеличава при дъвчене на по-твърди неща.

Дефицит на витамин В12

Лошият дъх, сухота в устата и липса на апетит може да се появят заради ниски нива на витамин В12 в тялото. Понякога хората дори се оплакват от диария или запек, суха и посивяла кожа, кървящи венци. Ако имате тези симптоми, отидете на лекар и си направете изследвания. Липсата на желязо също може да доведе до липса на апетит.

Странични ефекти от лекарства

Металният вкус в устата и загубата на апетит може да се появят и при употребата на някои лекарства. Тези за химиотерапия, кодеин, морфин, за мускулни болки, диуретиците и антибиотиците са медикаментите, които носят след себе си най-много странични ефекти.