Начало Любопитно Видео на неидентифицирано насекомо с 40 млн. гледания за няколко дни

Видео на неидентифицирано насекомо с 40 млн. гледания за няколко дни

3538

Видео на насекомо, което прилича на същество от друга планета, може да се похвали с почти 40 млн. гледания в интернет само за няколко дни. То е публикувано от потребител на Facebook на име Гандик, който живее в Индонезия.


Споделено е почти 200 000 пъти и има повече от 10 000 харесвания и стотици коментари. Буболечката прилича на пеперуда, но с тази разлика, че разполага с две двойки огромни космати пипала.

Според учените е възможно това да е насекомото Creatonotos Gangis – вид молец, който използва пипалата си, за да привлича женски по време на размножителния период. Наречени coremata, те се срещат само при мъжките от вида и излъчват аромат.

Под видеото потребителите коментират, че биха запалили дома си, ако открият подобно същество в него.

Други предполагат, че става дума за извънземно същество, изпратено да завладее планетата ни, а според трети това е нагледен пример за еволюцията при насекомите.

Creatonotos gangis живее в Югоизточна Азия и части от Австралия. Азиатското разпространение включва части от Индонезия (Източна Индонезия), Индия, Шри Ланка, Китай, Япония, Тайланд и Нова Гвинея.

В Австралия присъствието на насекомото е ограничено до северните части на Западна Австралия, Северната територия и Куинсланд.