време, прогноза, сняг

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Днес в по-голямата част от Северна България ще вали слаб сняг. В останалата част от страната валежите ще са от дъжд, в югоизточните райони – значителни по количество. Ще духа умерен, в Източна България – временно силен североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, а максималните ще са между 3° и 8°. В София минималната температура ще е около 2°, а максималната – около 7°.

Над планините ще бъде облачно и с валежи от сняг, под около 1200 метра – от дъжд. През деня с повишението на температурите по старопланинските проходи ще има условия за образуване на поледици. Ще духа умерен до силен вятър от изток, по високите и открити части – от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. По южното крайбрежие количествата ще са значителни. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 3 – 4 бала.