Начало България БСП срещу ГЕРБ в парламента, започват дебатите по вота на недоверие срещу...

БСП срещу ГЕРБ в парламента, започват дебатите по вота на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“

1042
маски

В парламента стартират дебатите за вота на недоверие на БСП срещу кабенита „Борисов 3″.Това е първият вот на недоверие към това правителство. Мотивите на социалистите са : провал на изпълнителната власт в политиката за противодействие на корупцията, провал в здравеопазването и администрацията в обществените поръчки, за злоупотреби и корупция в програмата за безплатно саниране и несправяне с контрабандата – вкл. заради “ дефекти и пробиви“ на държавните приходни системи, основно в информационната система за акцизите.

От ГЕРБ определят мотивите на БСП като несъстоятелни, имащи за цел да дестабилизират управлението, при това във времето, когато България е поела председателството на Съвета на ЕС.

БСП внесе самостоятелно вота на недоверие, след като ДПС дадоха заден ход за внасяне на общ вот срещу сегашния кабинет на Бойко Борисов. Говорителите на движението дадоха да се разбере, че те също са срещу начина на управление на държавата, но техните мотиви са заради отказа и неспособността на властта да направи важните за държавата реформи. Като основна причина за това от ДПС посочват различията в програмите, политиките и интересите на коалиционните партньори ГЕРБ и ОП (Симеонов, Сидеров, Каракачанов), които блокират възможността за работещи и резултатни държавни реформи и политики.

Съответно на правилника на Народното събрание самото гласуване на вота на недоверие става не по-рано от 24 часа след приключването на разискванията в пленарната зала.

предишна статияПроблеми в работата за една от зодиите, любовни трепети за друга
следваща статияБританец пречупи Гришо на четвъртфиналите на Australian Open