Начало Водещи Британците вече не харесват Меган и Хари, сочи ново проучване

Британците вече не харесват Меган и Хари, сочи ново проучване

797
меган британците

Интервюто, което принц Хари и Меган Маркъл дадоха на Опра Уинфри по американската телевизионна компания CBS, е водеща новина за британците цяла седмица. Обществеността е разделена, но изглежда повечето обвиняват двойката за конфронтацията с монархията.

Изповедта пред телевизионните камери шокира британското кралско семейство.  Според анкета на YouGov Меган и Хари никога не са били толкова малко популярни. 48% от участвалите в допитването имат отрицателно мнение за Хари. Само 43% имат положително, което е първият път в историята, в който по-малкият син на Чарлз е с толкова малка подкрепа.

Меган е още по-зле, почти 60% от британците имат отрицателно мнение за нея. Само един на всеки три британци я подкрепя.

Има и видима пропаст между поколенията, когато става въпрос за подкрепа на Меган и Хари, от една страна, и монархията, от друга.

Младите хора на възраст под 24 години са убедително на страната на двойката. Докато тези на възраст над 65 години подкрепят предимно кралицата.

Елизабет II е членът на кралското семейство с най-голяма подкрепа от британците, цели 80%.

Мнозинството от две трети все още подкрепя монархията по принцип. Само 25% от анкетираните искат да променят съществуващия модел.

След интервюто Елизабет ІІ заяви в официално изявление, че „цялото семейство е натъжено“ от твърденията. Според кралския двор „повдигнатите въпроси, особено този за расизма, са обезпокоителни“. Главата на кралското семейство обаче отбеляза, че спомените за някои неща „се разминават“.

предишна статияБългария и още четири държави искат спешна среща на ЕС заради „нечестното“ разпределение на ваксини
следваща статияСемейството на Джордж Флойд ще получи 27 млн. долара обезщетение