Начало България БДЖ с нов график на влаковете от днес

БДЖ с нов график на влаковете от днес

953
Сподели
БДЖ

От днес за някои региони на страната влиза в сила нов график за движение на влаковете на „БДЖ-Пътнически превози“. Започват и да се движат и удължените пътнически влакове между Банкя и Казичене.

Обемът на превозите, заложен в сключения договор с държавата за обществени превозни услуги ще се запази през следващата година. Общо 572 влака ще извършват превоз на пътници, от тях 16 международни бързи влака, 78 бързи влака, 136 пътнически и 342 крайградски пътнически влака.

Движението на влаковете в участъците с най голям брой пътници в работните дни ще се осъществява на по чести интервали. С влизането в сила на новото разписание на влаковете на БДЖ започват да се движат и удължените пътнически влакове между Банкя и Казичене на територията на столична община.

„Това ще са пет чифта влакове, които в рамките на деня ще се движат между Банкя и Казичене“, обясни Цанко Симеонов от сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“ пред БНР.

„15 гари и спирки са на територията на столична община. Целта е на практика железницата отново да поеме основна роля при превоза на пътници в рамките на града като тя ще допълва обществения градски транспорт. Огромен интерес има от индустриална зона „Божурище“, която е изцяло нова, от зоната „Казичене“ и от живущите в Казичене, от зоната около „Искърско шосе“, „Дружба“, район „Искър“, добави Цанко Симеонов.

Коментари