Начало Интервю Антъни Джошуа: Искам бъда Роджър Федерер на бокса

Антъни Джошуа: Искам бъда Роджър Федерер на бокса

1444

Британският боксьор Антъни Джошуа даде интервю пред „Скай Спортс“, в което обяви, че иска името му да бъде изписано със златни букви в историята на своя спорт. Ей Джей се надява един ден са бъде Роджър Федерер на бокса. 28-годишният носител на поясите на WBA, IBF и IBO би приветствал възможността да се бие с Тайсън Фъри, Деонтей Уайлдър или Джоузеф Паркър на някакъв етап по време на кариерата си и да стане безспорен шампион в тежката категория.

– Как се чувства Антъни Джошуа в края на 2017 г.?
– Щастлив! Осъзнах важността на всичко това, което съм спечелил. Старая се да бъда модел за подражание на по-младите. Трябва да продължавам да побеждавам, за да оставя сериозна следа зад името си. Искам да бъда Роджър Федерер на бокса, или като Кристиано Роналдо и Лео Меси, като Люис Хамилтън. Ако искам да съм като тях трябва да продължа по правилния път. В нашия спорт има една огромна легенда, на име Мохамед Али.

– Как се постига всичко това?
– С труд, със себераздаване всеки ден. Преди да стана известен, съм започнал от някъде. Никога няма да забравя първите си стъпки. Но сега искам да продължа да вървя по своя път и да оставя наследство в бокса, каквото ще остави Федерер в тениса. В нашия спорт има много негативност, много ревност и много несериозни хора.

– Твоят сънародник Тайсън Фюри също успя да победи Владимир Кличко преди теб. Дали някой ден може да има мач между вас?

– Със сигурност това е сблъсък, който бих искал да се проведе. Но топката е в неговото поле. Разбрах, че обмисля да се завърне на ринга през 2018 г. Когато той е готов, ние ще отворим вратите за такъв двубой, и ако той изпълни изискванията, ще се състои.

– А с Джоузеф Паркър и Дионтей Уайлдър?
– Що се отнася до мач с Джоузеф Паркър, ние сме преговаряли, но на този етап нищо не е постигнато като договорка. Казали сме нашата оферта, очакваме търпеливо отговора им. Аз искам да бъде абсолютен шампион, което означава, че трябва да се бия с Паркър, Уайлдър и Фюри и да ги победя.

– Уайлдър обаче каза, че те е страх.
– Това е според мен много евтин трик на неговия слаб PR отдел. Ние сме говорили с екипа му. Аз все пак играх с един от най-великите боксьори на всички времена – Владимир Кличко, организирахме страхотен двубой, така че съм показал, че нямам страх от никого.