Андрю Лойд Уебър
Андрю Лойд Уебър

Бродуейският титан Андрю Лойд Уебър изпревари легендата на „Бийтълс“ Пол Макартни, превръщайки се в най-богатия британски музикант с приблизително богатство от 820 милиона паунда (1 милиард долара, 953 милиона евро).

71-годишният Лойд Уебър пише партитурите за мюзикълите „Котки“, „Фантомът на операта“ и „Евита“ и е описан от „Ню Йорк Таймс“ като „най-успешния композитор в историята“, цитира АФП.

Състоянието на Макартни и американската му съпруга Нанси Шевел е намаляло с около 70 милиона паунда до 750 милиона паунда, а ирландската група „U2“ е на трето място с обща стойност от 583 милиона паунда.

Певецът и авторът на песни Елтън Джон, който е обект на нов холивудски биографичен филм „Rocketman“, е на четвърто място с 320 милиона паунда, докато иконата на „Ролинг Стоунс“ Миг Джагър и Кийт Ричардс заемат четвъртото и петото място.

Съвременната звезда Ед Шийран, която в момента запълва стадионите по целия свят, е най-бързо удвоилият богатството си през последната година до 160 милион паунда, изпреварвайки соул певицата Адел.

предишна статия„Дойче веле“: Русия прави собствен интернет, за да може да го контролира
следваща статия40 пирани всяха смут на летище в Лос Анджелис