Ален Делон
На снимката: Ален Делон

В интервю за Ница-Матен, Ален Делон говори за връзката си с децата си, Антъни, Ален-Фабиен и Анушка, но също и за внучките си… само дето забравил една от тях.

Ален Делон никога не е бил удостояван с награда в Кан. Пропуск, който организацията на филмовия фестивал в Кан възнамерява да бъде коригиран. Актьорът ще получи „Златна палма“ на 72-то издание на престижното събитие. Истинско щастие за Ален Делон.

„Ако има нещо, с което наистина мога да се гордея в живота си, това е моята кариера, въпреки че спрях да снимам за известно време. Имах невероятна кариера, от друга епоха, от друго време…  – разказва скромно той в интервю за „Ница-Матен“ – И аз не се притеснявам от присъствието си в Кан, а ще бъда много щастлив и горд!“

И докато без съмнение актьорът ще бъде посрещнат с овации на „Кроазет“ – въпреки петицията, циркулираща срещу отличаването му със „Златна палма“, Ален Делон не уточнява кой ще го придружи, за да се изкачи по стълбите на „Пале де фестивал“. Неговите деца, Антъни, Ален-Фабиен и Анушка? Не е толкова сигурно.

„Семейство Делон живее отчасти без мен сега. Антъни вече е на 55, не е съвсем дете – обяснява актьорът, преди да добави това изречение, което може би изглежда тривиално – Той ме дари с две внучки, които обичам. Едната е на 23 и скоро ще ме направи прадядо“.

И тук е проблемът: Антъни Делон има три дъщери, така че Ален Делон има три внучки.

Наистина, Антъни Делон има две деца от бившата си съпруга Софи Клерико: Лу, родена през 1996 г. и Лив, родена през 2001 година. Но има още едно момиче, Алисън, родено през 1986 г. от отношенията на актьора с Мария-Елен Ле Боргес, танцьорка в Crazy Horse. По онова време младата жена бе накарала Антъни Делон да повярва, че е стерилна.

Двадесет и една години по-късно Алисън съди баща си, като поиска тест за бащинство, голяма сума пари и името Делон. Седем години след това Антъни Делон реши да признае дъщеря си.

„Казах си, че мой дълг е да бъда тук“, заяви той пред „Пари мач“.

От 2008 г. насам Алисън Ле Боргес-Делон е част от семейство Делон, но може би не и за дядо си Ален Делон? През 2015 г. младата жена за пръв път участва в семейно събиране: придружаваше баща си Антъни и нейните полусестри Лу и Лив за рождения ден на актьора – 80-годишния му юбилей. Но младата жена, която е актриса като баща си и дядо си, често не се забелязва заедно със семейството.

Връзката между Антъни и Алън Делон е трудна, отношенията между Алисън и дядо й може би също така са сложни. Актьорът от „Басейнът“ никога не е криел семейните си проблеми и в интервюто, дадено за Ница-Матен, Ален Делон говори за връзката с децата си, Антъни, Ален-Фабиен и Анушка, но също и за неговите внучки, като забрави едната.

„Имам страхотна дъщеря, бих искал да изградя по-силни връзки с моите синове, но това е много сложно, защото те избраха същата работа като баща си. Първият, Антъни страда много, когато хората казваха: „Ах, това е синът на Ален Делон!“ И все пак той добавя: „Естествено, между нас има любов. Имаше и грешки, защото никога не е лесно да бъдеш син на Ален Делон, но не е лесно и да бъдеш бащата на сина на Ален Делон! Все пак той не е син на месар, а на актьор – с цялото ми уважение, към тази професия, така че не е необходимо много да се оплакват… „, обяснява още Ален Делон.

предишна статияЗащо трюфелите са скъп деликатес
следваща статияДаниел Крейг пострада на снимачната площадка на „Джеймс Бонд“