Начало Свят Автомобилите на Nissan ще четат мисли

Автомобилите на Nissan ще четат мисли

1190

Японският производител Nissan ще представи по време на предстоящата изложба за потребителска електроника CES в Лас Вегас своята нова технология Brain-to-Vehicle (B2V). Тя ще позволи автомобилите да се управляват със силата на мисълта. Работата на системата ще бъде демонстрирана на специален автомобилен симулатор.

От Nissan твърдят, че новата технология ще помага на водача да получава по-голямо удоволствие от шофирането. С помощ на специален прибор, който шофьорът трябва да постави на главата си, електрониката ще разпознава какво трябва да направи човекът и да му помага в това му действие.

Само за 3 секунди системата ще разбира, например, в каква посока водачът ще иска да завие, а също така да ускори или да спре. В съответствие с тези данни електронните асистенти ще могат да се подготвят за конкретната маневра и да я изпълнят по-бързо. Технологията, например, ще може да съкрати времето за реакция при внезапно спиране или рязко заобикаляне на препятствие на пътя.

Според данните на Nissan, след като получи подсказването, елекрониката ще може да извърши конкретно действие с 0,2-0,5 секунди по-бързо от човека. Също така тя ще може да подобри работата на автопилота на автомобила, тъй като ще „усеща” когато човекът изпитва дискомфорт от дългото пътуване и съответно ще промени стила на пътуване, като пренастрои режимите на движение.

предишна статияПрезидентът на Туркменистан забрани черните коли
следваща статияБезработицата у нас намаляла двойно от 2003 г. насам