Начало Новини Юношите на България до 16 години загубиха от Франция на полуфиналите на...

Юношите на България до 16 години загубиха от Франция на полуфиналите на Европейската отборна купа по тенис в Испания, девойките победиха Армения в Гърция

34
Юношите на България до 16 години загубиха от Франция на полуфиналите на Европейската отборна купа по тенис в Испания, девойките победиха Армения в Гърция

Юношите на България до 16 гoдини отстъпиха на Франция с 1:2 победи на полуфиналите на турнир от Европейската отборна по тенис купа в Испания.Така националите ще играят утре срещу Дания за третото място в турнира.

В първата среща на сингъл Александър Толев загуби с 2:6, 4:6 от Евън Симон, а след това Иван Иванов победи със 7:6(6), 6:2 Даниел Жаде. В решаващата среща на двойки Иван Иванов и Димитър Кисимов отстъпиха с 2:6, 2:6 на Фердинанд Новкиричка и Евън Симон.

Девойките на България до 16 години се наложиха с 3:0 победи над Армения във втората си среща на турнир от Европейската отборна купа в Гърция. Утре българките ще играят срещу Турция за петото място на турнира.

Александра Рангелова победи на сингъл с 6:3, 6:2 Алина Согомонян, а Елеонора Тонева се наложи с 6:2, 6:1 над Лилит Антонян. В срещата на двойки Ванеса Влахова и Елеонора Тонева спечелиха с 6:0, 6:1 срещу Софи Гидарчян и Алина Согомонян.

Девойките на България до 18 година победиха с 3:0 победи Израел във втората си среща на турнир от Европейската отборна купа в Румъния. Утре България излиза срещу Естония за петото място в турнира.

Росица Денчева победи на сингъл Алиан Зак с 6:1, 6:4, а Брияна Иванова се наложи над Даниел Хефнер с 7:6(2), 6:3. В срещата на двойки Брияна Иванова и Йоана Константинова спечелиха срещу Май Фадида и Даниел Хефнер с 2:4, 4:1, 10-7. 

Юношите до 18 година на България почиваха днес на турнир от Европейската отборна по тенис купа в Чехия. Утре България ще играе срещу Естония или Гърция за петото място в турнира.