Начало Новини Шампионката от Откритото първенство на САЩ Коко Гоф ще бъде начело на...

Шампионката от Откритото първенство на САЩ Коко Гоф ще бъде начело на тима на САЩ по тенис на Игрите в Париж

34
Шампионката от Откритото първенство на САЩ Коко Гоф ще бъде начело на тима на САЩ по тенис на Игрите в Париж

Шампионката от Откритото първенство на САЩ Коко Гоф е готова да направи своя олимпийски дебют тази година, след като беше включена в американския отбор по тенис за Игрите в Париж, съобщиха от американската федерация. За първи път шестима тенисисти ще направят дебют на най-големия спортен форум.

Номер 2 в световната ранглиста Гоф, която не успя да се състезава на Олимпиадата в Токио, след като даде положителен тест за КОВИД-19, ще се присъедини към Джесика Пегула, Даниел Колинс и Ема Наваро, които също ще играят в мачовете на сингъл.

20-годишната Гоф, която спечели първата си голяма титла на двойки тази година на „Ролан Гарос“, където ще се проведе надпреварата по тенис на олимпиадата, също ще играе на двойки с Пегула, докато Колинс ще си партнира с Дезире Кравчик.

Колинс, която обяви през януари, че ще се оттегли от тениса след сезона, има рекорд от 36-11 на сингъл тази година, включително серия от 15 поредни победи и титли в Маями и в Чарлстън.

При мъжете световният номер 12 Тейлър Фриц е най-високо класираният американец в индивидуален отбор, който включва още Томи Пол, Крис Юбанкс и Маркос Хирон.

Фриц и Пол ще бъдат тандем на двойки, докато световният номер 5 на двойки Раджийв Рам и номер 15 Остин Крайчек ще формират другия.

Тенис асоциацията на САЩ съобщи, че ще обяви смесените двойки след няколко дни.