Футболистите с най-много мачове

През сезон 2020/2021 г. станахме свидетели на много обрати и изненади във футбола. Радваме се, че се проведе толкова добре и почти успешно, но нека обърнем внимание на пристигащата статистика и анализи, които по един или друг начин ще ни позволяват да се възползваме за по-добри спортни прогнози. Особено сега, когато има залози в Winbet спорт и условията впечатляват и най-големите скептици. На 19 юни Португалия ще се изправи срещу Германия, а това означава, че на терена ще видим двама от много важните футболни таланти Серж Гнабри и Бруно Фернандеш.

Двете лица определено не са за подценяване и носят много сериозна атакуваща отговорност за своите отбори. Мерят се и на още едно много важно състезание – участието им през изминалите сезони. На първо място ще открием, че Бруно е изиграл около 24 мача повече от Серж в редиците на Байерн Мюнхен. Фернандеш е прекарал близо 5183 минути на терена с екипа на Манчестър Юнайтед. Статистиците изчисляват, че футболистът е успял да изиграе по една среща на всеки четири дена, а това предвид футболните изяви ще трябва да се смята за доста неприятно главоболие, особено след като забележим, че за повечето атлети това е доста неприятна подробност и най-лошото възможно работно време.

Гнабри обаче няма чак толкова минути на игра – 2845 до този момент. Не успява да влезе в топ 500 на най-ценните и активни играчи, но въпреки това е успял да поиграе известно време. Най-активният английски играч за последното първенство с близо 64 появи на терена е Мейсън Маунт. Той успява да изиграе 38 игри във Висшата лига, но благодарение на триумфа и успехите в Шампионска лига, Маунт може да повиши присъствието си на терена.

Следващите потенциални футболисти, които ще повишат цифрата си до над 70 участия във футболни първенства през този сезон са Антоан Гризман и холанденцът Жоржиньо Вейналдум. Двамата все още имат около 63 изиграни мача, следователно тук интересът ще бъде насочен към групата на смъртта, където Франция, Германия, Португалия и Унгария – последният отбор просто нямаше късмет – трябва да премерят сили и да направят малко повече рекорди.

Лука Модрич има само 58 участия през тази година, което също не трябва да ни изненадва, все пак той е вече на 35 години и макар да има много опит, можем да подозираме, че се експлоатира твърде много на терена. Испанският център Педри работи извънредно, но той може да си го позволи – на 18-годишна възраст е изиграл около 59 срещи през сезона. Ето защо получава и своето място в отбора. По всичко личи, че за да се поставят някои много специални рекорди и да номинираме най-активният и ценен кадър в Евро 2020.

Трябва да обърнем внимание на желанието на феновете да се наложат по-бързо и по-сериозно на терена, като това ще изисква още от самото начало да хвърлят всички сили и да покажат на какво са способни, ако искат да бъдат запомнени с нещо повече от излизането на групата.

Не можем да бъдем сигурни дали повечето активни футболисти няма да започнат да действат по-сериозно, но ще открием, че контузиите винаги дебнат в такива моменти. Без съмнение тепърва ще видим крайните резултати и на какво наистина ще заложат повечето фенове, но най-важното е, че няма да останем без футболни емоции и с малко повече внимание в детайлите, добри футболни прогнози.

предишна статияЕдна от зодиите днес ще се радва на неочаквани финансови постъпления
следваща статияОткриха огромно езеро под леда на Антарктида