Начало Свят Украйна отговори на руския удар по Киев – удари ел. подстанции и...

Украйна отговори на руския удар по Киев – удари ел. подстанции и петролен склад

64
Украйна отговори на руския удар по Киев – удари ел. подстанции и петролен склад
Снимка: БТА

Според руските власти един човек загина и две електрически подстанции и петролен склад са се запалили след „масирани атаки“ с десетки дронове от страна на Украйна в различни области на Русия, предаде Ройтерс.

Губернаторът на Белгородската област, граничеща с Украйна, обяви в социалната мрежа „Телеграм“, че има един загинал човек, двама ранени и щети в няколко жилищни сгради. Той отбеляза още четири загинали и 20 ранени при украински атаки през последния ден.

Пожар избухна в електрическа подстанция в Ростовската област след десетки дронове, изстреляни от Украйна, каза губернаторът на южната гранична област. Пожарът е погасен, добави той в „Телеграм“.

В град Калач на Дон във Волгоградската област се чуха серия от експлозии, които са причинени от украински дронове, свалени от руската противовъздушна отбрана. Пожар избухнал в електрическа подстанция и петролен склад. Пожарът в подстанцията е потушен, но борбата с пламъците в склада продължава, каза областният губернатор.

Губернаторът на Астраханската област съобщи за отблъсната украинска атака без жертви.

Няколко украински дронове бяха унищожени във Воронежка и Курска области, без съобщения за щети. Руските власти не бяха потвърдили информацията, докато Украйна не коментира.