Начало Коментар Удрят лошия кредитополучател, но не пипат който го дава

Удрят лошия кредитополучател, но не пипат който го дава

49
Илиян Василев
Илиян Василев

Пеевски и неговите МВР, КПКОНПИ и ГДБОП мутри действително ни мислят за идиоти по казуса ББР и „заема“. Назначили грешник, надули медии и трябва да ахнем, какви антикорупционери, какъв размах, какво „ново начало“.

Сори, ама много тъп сценарий, много тъп филм – и читалищата ги правят по-добри.

Първо, не е само този заем, а става въпрос за 1 милиард и другите кредити, свързани с Пеевски. Там също няма обезпечения.

Пуснал е напред Костадинов да говори и критикува, но този юнак не е промълвил дума, а ние говорим от 5 години. Пак Пеевски го е активирал, за да не позволи антикорупционната да налее гласове в платната на ППДБ.

Второ, отговорността първо и основно е в ББР и не само в Мавродиев, там има колективни органи, има надзор.

Защо са приели фалшиво обезпечение като гаранция по кредита, нещо което аз и вие няма да приемем като безрисково?

Защо са дали кредит с 150 милиона лева – който е много над кредитния лимит по закон за една банка?

Защо БНБ е „заспала“ и не реагирала – да се знае, БНБ контролира тези особено големи кредити и арестите трябваше да започнат от там – защото е ясно, че Мавродиев се е разбрал контрольорите от БНБ да гледат в друга посока.

Иначе самият регулатор щеше да блокира този кредит – но там вече има политически чадър. Именно това е системната опасност и тя си остава.

Трето, отговорността е и политическа, защото ГЕРБ назначи за министър Емил Караниколов, който пък контролира назначение и решения, като ултимативен собственост.

Удрят лошия кредитополучател, но не пипат който го дава – защото там са Пеевски като получател, така и Борисов като премиер.