Начало България Технически проблем забавя преминаването на камиони на граничен пункт "Калотина"

Технически проблем забавя преминаването на камиони на граничен пункт "Калотина"

49
Технически проблем забавя преминаването на камиони на граничен пункт "Калотина"

Технически проблем забавя преминаването на камиони на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Калотина“ на границата със Сърбия. Там трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, информират от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на интернет страницата си по данни към 06:00 часа тази сутрин. 

Трафикът на ГКПП “Кардам“, ГКПП „Никопол“ на границата с Румъния също е интензивен на изход за товарни автомобили.

Заради основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. 

Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 08:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили, напомнят от дирекцията. 

Трафикът е нормален на всички гранични пунктове на границата с Гърция. През граничните пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

На границата с Турция и Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.