Начало Любопитно Тейлър Суифт триумфира за трета поредна година на Видео наградите на MTV

Тейлър Суифт триумфира за трета поредна година на Видео наградите на MTV

39
Тайлър Суифт
Снимка: БТА

Певицата от САЩ Тейлър Суифт победи за трета поредна година на музикалните награди на MTV (MTV Video Music Awards) в най-престижната категория „Видеоклип на годината“, съобщиха световните медии.

Тържеството за връчването на наградите се излъчи по MTV в сряда през нощта.

Тейлър Суифт спечели наградата за видеоклипа към песента Fortnight, която изпълнява с Пост Малоун. В същата категория бяха номинирани и други изпълнители като Ариана Гранде с We Can’t Be Friends, Доджа Кет с Paint the Town Red, Били Айлиш с LUNCH, Еминем с Houdini и Сиза със Snooze. Това е петата награда на Суифт от MTV в тази категория, след като печели през 2015, 2019, 2022 и 2023 г.

Суифт беше отличена също с наградата „Изпълнител на годината“ на MTV.

Песента Espresso, изпълнена от американската певица Сабрина Карпентър, спечели наградата за „Песен на годината“. Чапъл Роан бе удостоен с наградата за „Най-добър нов изпълнител“.

Изпълнителката Кейти Пери получи отличието „Авангард“ (Video Vanguard), което се присъжда на артисти, които са оказали значително въздействие в музикалната видео индустрия.

Наградите на MTV за видеоклипове бяха учредени през 1984 г. от музикалния телевизионен канал и станаха едно от най-престижните отличия в индустрията.

Церемонията за 2024 г. се проведе в Ю Би Ес арина в Лонг Айлънд, Ню Йорк. Победителите получават статуетки във формата на астронавт в космически костюм с логото на канала.

Още любопитни новини – четете тук