Начало Водещи Сър Алекс Фъргюсън получи мозъчен кръвоизлив и беше опериран по спешност

Сър Алекс Фъргюсън получи мозъчен кръвоизлив и беше опериран по спешност

1224
Алекс Фъргюсън

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън претърпя спешна операция поради мозъчен кръвоизлив.

„Интервенцията премина много добре, но той се нуждае от време в реанимацията, за да се подобри състоянието му“, съобщиха от пресцентъра на Манчестър Юнайтед. Семейството му поиска „да бъде оставено на спокойствие в този труден момент“. Клубният капитан Майкъл Карик каза, че е „съсипан“ от новината. „Всичките ми мисли и молитви са с него. Бъди силен, шефе“, каза още Карик.

Фъргюсън се е почувствал зле и веднга е бил откаран в болница. Алекс Фъргюсън спечели за Манчестър Юнайтед 38 трофея за 26 години. 76-годишният Фъргюсън се смята за един от най-успелите треньори в историята на футбола. Той ръководи Манчестър Юнайтед от 1986 до 2013 година. Като треньор печели два пъти Шампионската лига, един път световното клубно първенство, тринадесет пъти първенството на Англия, пет пъти Купата на Англия, два пъти Купата на носители на национални купи, три пъти първенството на Шотландия и др.

Футболната му кариера започва през 1958 г. Играе като халф в Шотландия — преминава през отборите на Куинс Парк (Глазгоу), ФК Сейнт Джонстън, ФК Дънфърмлин Атлетик, Глазгоу Рейнджърс, ФК Фолкърк и ФК Еър Юнайтед

предишна статияАПИ: Очаква се интензивен трафик в цялата страна
следваща статияВсяка сутрин пийте чаша вода с лимон! Резултатът е зашеметяващ!