Начало България Стоянов бесен на ПП-ДБ – депутат се обадил в ГДБОП, за да...

Стоянов бесен на ПП-ДБ – депутат се обадил в ГДБОП, за да пита защо е свален сайтът „Ново начало“

89
Стоянов бесен на ПП-ДБ – депутат се обадил в ГДБОП, за да пита защо е свален сайтът „Ново начало“

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изрази критика към „безпрецедентното и арогантно политическо вмешателство“ в работата на ГДБОП от депутат на ПП-ДБ.

Конкретно става въпрос за сатиричния сайт „Ново Начало“, който публикува сатирични материали, свързани с Делян Пеевски и обявеното „ново начало“ от съпредседателя на ДПС, след разделението на партията.

Сайтът беше спрян от ГДБОП, но по-късно отново пуснат.

Според изявлението на Калин Стоянов пред медиите се разбра, че Божидар Божанов се е свързал с директора на „Киберпрестъпност“ в ГДБОП, за да се информира за работещите дела.

„Ще ви запозная с един от многото случаи в МВР, където има политическо вмешателство от определен народен представител в работата на ГДБОП. Докато аз съм министър на вътрешните работи, няма да позволявам такова вмешателство или натиск. Ще защитавам достойнството на министерството през цялото време,“ каза той.

МВР спря без обяснения пародиен сайт, осмиващ Пеевски

На 14 август в 18:00 часа депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов се обадил на директора на Дирекция „Киберпрестъпност“ от ГДБОП, за да се интересува от работата на служителите. Това демонстрира начина, по който хората търсят информация и оказват натиск. Това се усети и в моето отношение. Няма да позволява никакви политически вмешателства в моето министерство,“ добави Стоянов.

Министърът също така запази загрижеността си за свободата на словото. Без да споменава конкретния сайт „Ново Начало“, той посочи, че трябва да се разграничава свободата на словото от „сайтовете, които разпространяват фалшива информация и манипулират.“

След това той отказа да отговори на въпросите на журналистите.

Този, който защитава свободата на словото със собственото си име и не потъва в лъжи и манипулации, може да я заявява. Ако Божанов подкрепя фалшивите новини и атакира журналисти, той да реши проблемите си сам. Това не е проблем на МВР,“ заяви Стоянов.

„Хората като Петков, Денков, Божанов и други не искат мен да остана на поста министър на вътрешните работи, защото аз не допускам подобни вмешателства в работата на ведомствата,“ подчерта Стоянов.