Начало Водещи Стотици китаристи изпълняват „Клетва“ в памет на Кирил Маричков

Стотици китаристи изпълняват „Клетва“ в памет на Кирил Маричков

54
Кирил Маричков
Кирил Маричков/ Снимка: БТА

Над 200 китаристи от всякакви националности и възраст ще изсвирят заедно емблематичната „Клетва“ на „Щурците“ в памет на рок легендата Кирил Маричков, който загина в петък преди концерт на „Фондацията“ във врачанското село Селановци.

Музикантите от „Фондацията“ са били специални гости за откриването на традиционния фестивал „Кукурузени усмивки“, провеждан като част от събора на Селановци. Въпреки че екипът на Спешна помощ е пристигнал от Оряхово за 7 минути, лекарите не успяват да спасят живота на Маричков и той издъхва в линейката.

На 30 октомври „щурецът“ трябваше да празнува 80-годишния си юбилей.

Стотици китаристи ще изпълнят „Клетва“ – емблематичната песен на „Щурците“. Тя ще зазвучи в центъра на София – пред Националния дворец на културата, където тази вечер се провежда Sofia Guitar Fest 2024. Десетки любители и професионалисти ще покажат уменията си по свирене на китара пред НДК и ще почетат великия Щурец.

Организаторите на фестивала на китарите в столицата (Sofia Guitar Fest) канят „всички, които искат да се присъединят, дори и без китара“, за да отдадат почит към автора на музиката и аранжимента на песента „Клетва“.

Още новини от деня – четете тук