Начало Водещи Специалисти наблюдават бум на сватбите в България

Специалисти наблюдават бум на сватбите в България

981
сватбите

Сватбите от 2-3 години се увеличават, бяха намалели в някакъв момент към 2012-2013г. и от насетне са във възход като брой. Каза Анета Пени, която е издател на списание „Сватба“ и организатор на сватбено изложение Balkanica Wedding & Honeymoon Expo 2019.

11-oто сватбено изложение ще бъде тази събота и неделя – на 19 и 20 януари 2019 г. През 2018 година двойките, техните близки и професионалистите от сватбения бранш, които посетиха изложението бяха над 4000, казват организаторите. Те обещават, че посетителите ще имат възможността да се срещнат с най-добрите в сферата на сватбените услуги, да се запознаят с новите тенденции в сватбената мода, да планират своето сватбено тържество. Обещават и че бъдещите младоженци ще могат да се възползват от големите отстъпки, които фирмите изложители правят по време на събитието, да направят сравнение, да открият много нови идеи, свързани с организирането на сватбения ден.

Анета Пени обясни, че такъв тип изложения се случват навсякъде по света, те са с таргет група бъдещите младоженци като подпомагат до много голяма степен организацията на сватбения ден. „Защото, тръгвайки да правят сватба те не знаят от къде да започнат, с какво ще се сблъскат, ако искат да направят една добре организирана сватба“, обясни тя. Всъщност колкото по-рано започне подготовката за сватбата, толкова по-добре, казва специалистът. „Но както знаете хората са различни. Има хора, които в последния момент правят нещата, други ги планират много напред. Смятам, че едни 6 месеца поне са необходими, за да бъде всичко добре организирано и да се изпипат всички детайли“, отбеляза Анета Пени.

Според нея да се наеме сватбена агенция не е задължително, но е препоръчително, защото сватбените агенции поемат голяма част от стреса по организацията. „Те могат да бъдат частично наети само като консултанти, но могат да бъдат и като сватбена агенция, която поема абсолютно цялата организация на тържеството“, обясни тя.

Balkanica Wedding & Honeymoon Expo посетителите ще участват в томбола с награди. Туристически агенции ще предложат специални пакети за сватбено пътешествие. Тази година интересен акцент ще бъде представянето на мароканска сватба, обещават организаторите. Посетителите ще могат да видят уникални ръчно изработени сватбени кафтани, съчетани с бижута и да се докоснат до културата на тази страна.

предишна статияЮ Тюб забрани публикуването на видеа с опасни начинания
следваща статияКамилата Бейби е новият обитател в Зоо Бургас