Начало България След смъртта на пребитата в Перник – повдигат обвинение за убийство на...

След смъртта на пребитата в Перник – повдигат обвинение за убийство на 17-годишния извършител

54
затворник
Снимката е илюстративна

Публичното обвинение на младежа, който пребил жена в Перник, ще бъде преквалифицирано от прокуратурата. Жената почина в болницата след повече от месец в кома, според NOVA.

След новата съдебно-медицинска експертиза ще се определи дали обвиняемият ще отговаря за небрежно причинена смърт или умишлено убийство по хулигански мотиви. Досега обвинението за непълнолетния нападател беше за хулиганска телесна повреда.

„Прокуратурата ще преразгледа обвинението за причиняване на смърт – небрежно или умишлено след нанасяне на телесна повреда”, заяви Албена Стоилова от Окръжна прокуратура – Перник. Аутопсията на тялото на жертвата е планирана за вторник.

Въпреки че нападателят навършил 18 години докато бил в ареста, наказанието ще бъде за непълнолетен, тъй като по време на нападението е бил на 17. „Обвиняемият не е дал обяснения и се изрази съжаление за деянието си. Родителите му също не са допитани”, допълни Стоилова.

Въпреки това обвинението е за хулиганско насилие и не е установена конкретна причина за агресията.

Ако бъде признат виновен, младежът може да получи от 5 до 12 години затвор.

Ясно е, че жертвата и нападателят не са се познавали. Няма информация, че са си разменили думи преди нападението.

Придружителят на обвиняемият се свързал с жертвата преди нападението, но не е обвинен като съучастник.

Понеже 17-годишното момче нахлуло върху жената в късните часове на нощта, а непълнолетните нямат право да са на обществени места след 22:00 часа, на родителите му е наложена глоба. Глобата е между 300 и 500 лева, а при повторно нарушение – между 500 и 1000 лева.

Коментар даде и племенникът на жертвата – Борис. Според него двете момчета умишлено нападнали неговата леля, следейки я от магазина до мястото на инцидента.