Начало Водещи След ГЕРБ и „Има такъв народ“ са категорични: Няма да подкрепи втория...

След ГЕРБ и „Има такъв народ“ са категорични: Няма да подкрепи втория мандат

49
Тошко Йорданов ИТН

„Има такъв народ“ категорично няма да подкрепи втория мандат, стана ясно от думите на двама от депутатите на партията – Павела Митова и Станислав Балабанов.

От партията гледат към третия мандат.

„Ако дойде при нас първо ще говорим за политики, а след това за експертен кабинет“, каза Станислав Балабанов, цитиран от БНТ.

Вчера ДПС изпрати писма до всички останали парламентарни партии без „Възраждане“ с въпроса дали имат намерение да подкрепят втория мандат.

Засега позициите на политическите формации в 50-ия парламент остават непроменени – никой не декларира подкрепа към втория мандат, а всички без ГЕРБ-СДС и ДПС гледат към третия.

Също на влизане в парламента депутатът от ДПС Искра Михайлова заяви, че парламентарната група на партията е сплотена.

Коментарът идва на фона на вътрешно напрежение в Движението, което вчера продължи с отворено писмо на 17-те депутати, които гласуваха против проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

В разпространена позиция във вторник от ГЕРБ също заявиха категоричната си позиция, че няма да подкрепят втория мандат.

„Заявките и призивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми без принципна основа и няма да решат важни за обществото въпроси.

Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание“, се казва в позицията на ГЕРБ.