Начало България Светослав Малинов само за ДЕБАТИ: Мълчанието на ГЕРБ е скандално, а поведението...

Светослав Малинов само за ДЕБАТИ: Мълчанието на ГЕРБ е скандално, а поведението на Пеевски показва слабостта им

44
Светослав Малинов
на снимката: Евродепутатът Светослав Малинов

През последните избори за парламент и европарламент се наблюдава мълчание от страна на ГЕРБ, което е скандално, а Делян Пеевски изглежда като слабото звено в партията на Бойко Борисов.

Този изказан от политолог и преподавател от Софийския университет Светослав Малинов. Според него, ПП-ДБ вече са заявили позицията си, че са в опозиция и няма нужда да говорят повече по темата.

Те ясно посочиха, че няма да участват в коалиция с ГЕРБ и ДПС, а ще останат в опозиция. Не искат да правят повече изявления, което е достатъчно ясно за тяхната позиция и не е нужно да се повтаря.

Според Малинов, важното в този момент е ГЕРБ да се изкажат за плановете си за бъдещето. Победителите трябва да представят ясни визии за следващото правителство и да комуникират своите планове по внимателен начин.

Именно в този контекст, мълчанието на ГЕРБ е провокативно, докато ДПС държат разумен подход към ситуацията. Действията на Пеевски също подчертават слабостта на ГЕРБ. Това е време лидерът на втората партия да насочи първата към необходимите стъпки“, уточни Светослав Малинов.

Радев отговори на Пеевски: Не коментирам паник атаки, тук дума има медицината

Според Малинов, поведението на Делян Пеевски през последните месеци отразява увереност от негова страна, че той е истинският победител и лидер на процеса.

Относно изборните резултати, Малинов отбелязва, че всички негативни прогнози се оказаха верни и вотът действително беше слабо участие от гледна точка на интереса на страната.

Прогнозите за фрагментиран парламент и появата на нови участници в политическата сцена също се потвърдиха.

БОЕЦ сезира ДАНС за шпионска дейност в полза на Русия, извършена от Николай Марков от “Величие”

Малинов посочва, че прогнозите не предвидяха точно коя от миналите партии и коя от новите формации ще премине 4% бариерата, което беше неочаквано.

Ако ПП-ДБ продължат да не коментират изборните резултати, това може да създаде впечатлението, че са в раздумка дали да участват в новото правителство или не.

Цялото интервю със Светослав Малинов четете утре.