Начало Свят Руска ракетна атака над Киев взе жертви

Руска ракетна атака над Киев взе жертви

39
Киев, Украйна

Украинските военновъздушни сили успяват да отблъскат ракетно нападение по Киев през деня, което е необичайно, отбелязват медийните агенции.

Кметът Витали Кличко сподели за експлозии в града и призова гражданите да намерят убежище.

Има сигнали за взривове в центъра на града, но все още няма информация за причинени щети или пострадали, съобщава БНР.

В социалните мрежи се разпространяват кадри на колони дим над града.

Местните медии съобщават за същият вид събития в други градове като Днипро, Кривий Рог и Кировоград в Централна Украйна.

Ръководителят на президентския офис Андрий Йермак описва атаките върху Украйна, докато хората са на улицата, като „ненормални действия на руските терористи“ в Telegram.

Съобщава се за петима загинали, включително две деца, след като автомобил минава през руска мина в Харков, източна Украйна.

Украинските сили съобщават, че през тази нощ са спрели три руски крилати ракети Х-101 в областите Черкаси и Житомир. Общо са изстреляни 4 крилати ракети Х-101 и 2 балистични „Искандер-М“.

По-рано руската Федерална служба за сигурност обяви за предотвратен опит от страна на Украйна да отвлече руски стратегически бомбардировач ТУ-22МЗ.

Според ФСБ, украинските разузнавателни служби са се опитали да вербуват руски военни летчици, като им предлагали пари и италианско гражданство, с цел да ги убедят да кацнат военния самолет в Украйна.

В хода на операцията руските сили атакуват и летище Озерне в северозападна Украйна, посочва се в информацията на ФСБ.