Начало Водещи Русия удари украински супермаркет, има убити и ранени (ВИДЕО)

Русия удари украински супермаркет, има убити и ранени (ВИДЕО)

39
Русия удари украински супермаркет, има убити и ранени (ВИДЕО)

Руските военни сили са ударили хипермаркет и пощенска станция в град Константиновка (Kostyantynivka) в Донецка област.

Към момента е потвърдена смъртта на четирима души, най-малко 24 са ранени и все още има хора под отломките, става ясно от съобщение на украинския президент Володимир Зеленски в Х.

„Руските терористи удариха хипермаркет и пощенска станция. Има хора под развалините. В ход е спасителна операция и ще бъде направено всичко възможно за спасяване на оцелелите“, пише в поста на Зеленски.

Западните издания коментират украинското нахлуване в руската Курска област

Русия ще бъде държана отговорна за този терористичен акт и ние ще направим всичко възможно да убедим световните лидери да застанат зад Украйна с подкрепа на нашата защита и спасяването на живота на нашите хора“, написа още президентът.

Атаката идва след действията на украинските сили, които влязоха в Курска област.

Командването на украинските военно-въздушни сили съобщи днес, че са свалени 27 руски дрона, които през нощта са извършили опити за атаки над различни области в Украйна.

От данните става ясно, че за атаките са били използвани иранските „Шахед“ – 136 и 131.

Руското министерство на отбраната заяви, че силите му „продължават да отблъскват“ украинската атака в Курска област.

Руските сили се сражават с украинските войски вече четвърти ден,

след като те преминаха руската граница във вторник.

В същото време руското министерство на извънредните ситуации обяви федерално извънредно положение в Курска област след голямото украинско нахлуване тази седмица.

Видеоклип, публикуван в социалните медии и проверен от Ройтерс, показва колона от изгорели руски военни камиони на магистрала в руската Курска област.

На него се виждат около 15 камиона, включително един с маркировката Z, която Русия използва като символ на своята „специална военна операция“ в Украйна.

Агенция Ройтерс е успяла да потвърди, че местоположението е село Октябърское, въз основа на сгради, дървета и пътни настилки, но не е била в състояние да установи кога точно е заснето.