Начало Водещи Русия е атакувала 425 пъти през изминалото денонощие украинската Запорожка област

Русия е атакувала 425 пъти през изминалото денонощие украинската Запорожка област

34
Огнеборци потушават пожар в украинския град Запорожие след руска бомбена атака, 29 септември 2024 г.
Огнеборци потушават пожар в украинския град Запорожие след руска бомбена атака, 29 септември 2024 г. Снимка: Източник: Служба за спешна помощ на Украйна чрез АП/ БТА

Русия е атакувала 425 пъти през изминалото денонощие украинската Запорожка област, като силите на Москва са взели на прицел 11 населени места в региона, предаде Укринформ, позовавайки се на информация от началника на Запорожката областна военна администрация Иван Федоров, пише БТА.

„Руските военнослужещи нанесоха осем въздушни удара по Запорожие, Таврийск, Юркивка, Хуляйполе, Мала Токмачка и Роботине“, се казва в публикацията на Федоров в приложението „Телеграм“.

Две жени, съответно на 55 и на 22 години, и 11-годишно момиче са били ранени при нападение в град Запорожие. При удара те са били в дома си, който е разрушен.

Руските сили са атакували с 205 дрона и са изстреляли 198 артилерийски снаряда, се допълва в информацията. Най-малко 30 жилищни сгради са били разрушени в Запорожка област през изминалите 24 часа, информира още Укринформ.

В град Запорожие са отекнали редица мощни експлозии тази нощ, пояснява Федоров. Украинските военновъздушни сили са били издали предупреждение за опасност от руско нападение с балистични ракети.

Още международни новини – четете тук