Начало България Румен Радев обяви датата на изборите

Румен Радев обяви датата на изборите

69
Румен Радев
Снимка: БТА

Срещата между президента Румен Радев и новият служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева се проведе в президентската администрация на „Дондуков“ 2. Президентът поръча на Грънчарова-Кожарева да формира новото служебно правителство.

Радев изрази очакването си за представяне на кабинета до 19 август и определи 20 октомври като най-подходящата дата за призиване на предсрочни парламентарни избори.

Той благодари на предшественика си Димитър Главчев за доброволното му оттегляне и подчерта, че е важно служебният премиер да бъде независим от политическите партии.

„Приемам тази отговорност за съставяне на правителство с висока степен на сериозност. Моят кабинет ще работи за осигуряване на стабилно управление на държавата, но главната цел е провеждането на свободни и честни избори“, каза Горица Грънчарова-Кожарева.

Изявлението за назначаването на Грънчарова-Кожарева беше направено от президента сутринта, веднага след като Министерският съвет обяви, че Димитър Главчев открива служебното си място за втори път. Причината – избягване на политическо напрежение.

За още вътрешнополитически новини посетете нашия сайт