Начало Новини Рафиня отбеляза хеттрик и Барселона записа изразителна победа срещу Байерн Мюнхен в...

Рафиня отбеляза хеттрик и Барселона записа изразителна победа срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига по футбол

39
Рафиня отбеляза хеттрик и Барселона записа изразителна победа срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига по футбол

Нападателят Рафиня отбеляза хеттрик, а испанският футболен клуб Барселона влезе в топ 10 на Шампионската лига след изразителна победа с 4:1 като домакин срещу германския Байерн Мюнхен. Каталунците са именно десети в класирането, след като загубиха първия си мач срещу Монако с 1:2, но след това разгромиха с 5:0 швейцарския Йънг Бойс. 

Барса е с актив от шест точки, колкото имат други шест отбора, намиращи се зад тях в класирането.

Барселона откри резултата още в първата минута на срещата, когато Фермин Лопес изведе Рафиня очи в очи със стража на Байерн Мюнхен. Бразилският нападател финтира Мануел Нойер и се разписа на празна мрежа, но на Байерн не му трябваше много време за изравнителен гол. В 17-ата минута Серж Гнабри намери Хари Кейн с центриране и англичанинът бе точен за 1:1. 

Малко по-рано Байерн вкара още един гол, който обаче беше отменен заради засада. 

Въпреки положенията за Байерн, Барселона все пак се оттегли на почивка със солидна преднина. Роберт Левандовски, чийто заместник е Хари Кейн в Байерн, бе точен с втория гол в 36-ата минута. Фермин Лопес бе изведен зад гърба на защитата и прехвърли вратаря с пас към поляка, който отправи точен удар към вратата за 2:1. 

Третото попадение падна в добавеното време, когато Рафиня се разписа за втори път. Той получи топката по лявото крило, надигра десния бек Рафаел Герейро един на един и изпрати неспасяем удар в далечния ъгъл на бившия германски национал Нойер. Бразилецът оформи хеттрика си с идентичен шут 11 минути след почивката, когато получи феноменален пас от Ламин Ямал и пое топката на скорост с гърди. 

Байерн е 23-и в класирането с три точки. 

Ливърпул запази перфектния си баланс в Шампионската лига, след като победи с 1:0 като гост РБ Лайпциг. Мърсисайдци са с актив от девет точки и са равни на върха с отбора на Астън Вила, който обаче не е допуснал нито един гол и е вкарал шест. Ливърпул има също толкова отбелязани, но и един допуснат в гостуване срещу италианския Милан на старта на турнира. 

Ливърпул поведе в резултата в 27-ата минута, секунди след отменен гол на Лоис Опенда заради засада. Мърсисайдци направиха контра по лявото крило и Костас Цимикас центрира на далечна греда, където Мохамед Салах посрещна топката и я изпрати по диагонал. Притичалият Дарвин Нунес пък я чукна в мрежата на Лайпциг, срещу който се разписа четири пъти в Шампионската лига през 2022. 

Манчестър Сити се изкачи на трето място в подреждането със седем точки, след като английският шампион се възползва ранни голове в двете полувремена за победа срещу чешкия Спарта Прага. Фил Фоудън откри резултата още в третата минута на срещата, а Ерлинг Холанд бе точен 13 след началото на второто полувреме. В последствие Джон Стоунс бе точен с третия гол, а Холанд заби второто си попадение за 4:0. Матеуш Нунеш оформи крайния резултат от дузпа в 87-та минута. 

Изненадата на вечерта дойде от Испания, където Атлетико допусна обрат и загуби с 1:3 срещу Лил. Хулиан Алварес изведе испанците напред в осмата минута, но Едон Жегрова и Джонатан Дейвид на два пъти бяха точни през второто полувреме за французите. Така Атлетико се смъкна на 27-о място с три точки, а Лил е 15-и с три повече. 

Интер пък се възползва от късен гол, за да попадне в челната осмица на Шампионската лига. Маркъс Тюрам се разписа в третата минута на добавеното време за 1:0 срещу швейцарския Йънг Бойс и така италианците се изкачиха на седмата позиция с актив от седем точки.  

Динамо Загреб пък надигра Залцбург с 2:0 за четвъртата си точка в Шампионската лига, а Фейенорд победи Бенфика с 3:1 и е 16-и с шест пункта. Португалците се смъкнаха до 13-о място с идентичен актив.