Начало България Разпадът в ДПС е опасен, предупреди Борисов и призова мюсюлманите да гласуват...

Разпадът в ДПС е опасен, предупреди Борисов и призова мюсюлманите да гласуват за ГЕРБ

59
Бойко Борисов

Партиите в държавата започват да се разпадат, а този процес за ДПС е особено опасен, тъй като много български мюсюлмани са включени в двете страни, сподели Бойко Борисов по време на събитие в Шумен.

Той призова всички да спазват законите, като напомни за съществуващия Закон за политическите партии и подчерта, че не трябва да има компромиси в тази област.

Лидерът на ГЕРБ подчерта важността на закона да важи за всички и призова за зачитането му от всички партии в държавата.

„Без стабилно правителство, видим е разпадът в държавата. Партиите се разпадат, и тук в ДПС има риск, защото много български мюсюлмани са в двете страни. Надявам се, че колегите там ще постигнат решение, като всички спазват законите“, посочи Борисов при отговор на въпрос от журналист.

„Важно е да насърчаваме хората да гласуват. В противен случай ще се появят нови малки партии в парламента, което представлява загуба на гласове, защото те ще говорят само против. Пропиляхме четири години“, добави в отговор на друг въпрос Борисов.

„В ГЕРБ има голям брой български мюсюлмани и аз призовавам тях да подкрепят ГЕРБ с гласа си. Така гласовете им няма да бъдат изгубени. Ако искате силна партия, сега има възможност да я подкрепите, както и да гласувате за другите силни партии, за да се създаде правителство, което отговаря на интересите на хората“, коментира Борисов.

„Ние сме за ниски данъци, строги закони относно източването на ДДС и нарушения, индустриално развитие и опазване на парковете. Това тласка икономиката и индустрията напред. Държавата трябва да подкрепя частниците и бизнеса, както направихме с одиторските фирми, компенсациите за ток и газ и други мерки“, посочи още лидерът на ГЕРБ.